10 Հետաքրքիր փաստ սուրճի մասին
Մեկ բաժակ Էքսպրեսսո տեսակի սուրճը ավելի քիչ կոֆեին է պարունակում, քան սովորական սև սուրճը:
Երբ Բեթհովենի սուրճ էր պատրաստում, իր համար անձամբ 60 սուրճի հատիկ էր առանձնացնում` ամեն բաժակ սուրճի համար:
Տեխնիկական տեսանկյունից եթե ասենք, ապա սուրճը դա մրգային հյութ է:
Մինչև 2004 թվականը կոֆեինը Համաշխարհային Օլիմպիական կոմիտեի սև ցուցակում էր` որպես արգելված ըմպելիք:
Սուրճը համարվում է աշխարհում երկրորդ ամենաշատ շրջանառվող ապրանքը: Առաջինը նավթն է:
Հայտնի փիլիսոփա Վոլտերը ամեն օր 50-70 բաժակ սուրճ է ըմպել:
Պատմաբանները համարում են, որ հայտնի գրող Օնորե դե Բալզակը մահացել է` թունավորվելով կոֆեինից:
Համարվում է, որ Լուի 14-րդ թագավորը առաջինն է եղել, որ սուրճի հետ շաքար է օգտագործել: Դա եղել է 1715 թվականին:
Մեկ կիլոգրամ սուրճի հատիկներից 100 բաժակ սուրճ կստացվի:
18-րդ դարում սուրճի բաժակի մեջ արևածաղկի յուղ էին ավելացնում` համ տալու համար:
Комментариев нет:
Отправить комментарий